Veel gestelde vragen

Ik ga trouwen. Wanneer kan ik dan het beste een spray tan nemen?

Voor het beste resultaat, boekt u een tanning twee dagen voor de bruiloft. Dan is uw teint op haar mooist. SunSkin raadt aan om drie weken voor de bruiloft een proeftanning te nemen om uw kleur te bepalen.

Hoe gaat een spray tanning?

Met een speciaal spray tanning apparaat wordt er een vloeistof verneveld op de huid. U krijgt direct een egaal bruine huid! Een behandeling duurt maar zo’n 20 minuten.Dit is precies waarom actrices en modellen voor deze methode kiezen. Sylvie Meis, Lieke van Lexmond, Nikkie Plessen en Estelle Cruijff zijn bekende ‘tanning-addicts’.

Wat is DHA?

DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen.
DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag (hoornlaag) van de huid waardoor deze bruin kleurt. Zie ook het artikel over DHA (in het Engels) op Wikipedia.

Hoe kan ik mij goed voorbereiden?

Scrubben: scrub de huid vóór de behandeling, het liefst de dag ervoor. Scheren en waxen kan tot 8 uur voor de sessie (anders is uw huid te gevoelig).
Make-up/Parfum: verwijder alle make-up voordat de spray tan wordt aangebracht op de huid. Het gebruik van bodylotion, crème, parfum en deodorant op de dag van de sessie wordt afgeraden.
Kleding: draag comfortabele, ruime donkere kleding en donker ondergoed op de dag van behandeling.

Is spray tanning voor iedereen geschikt?

Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt airbrush tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, middelgrote snij- of schaafwonden en gedurende de eerste 3 maanden van de zwangerschap.
Als u last hebt van vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray tan te nemen.
Twijfelt u? Neem dan altijd contact met uw dokter op voordat u een spray tan boekt!

Hoelang blijft mijn kleur mooi?

De bruine kleur kunt u ongeveer 7 tot 9 dagen behouden, wanneer u deze goed verzorgt. Dit kunt u doen door het gebruiken van een vochtinbrengende crème.
Gebruik tijdens het douchen milde zeep of milde douchegel.

Kan ik zwemmen en naar de sauna?

Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Transpiratie kan het effect vervagen. U kunt het sporten daarom beter een achttal uur uitstellen.

Word ik niet oranje van spray tanning?

De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoeft u zich geen zorgen te maken!
Er zijn verschillende vloeistoffen voor alle huidtinten. Dus als u liever een subtiel ‘sun kissed’ effect wil, kan dat ook. Voor een roodharige met sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt dan voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid.

Waarom word ik bruiner van spray tanning dan van zelfbruinings producten?

De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelfbruinende producten die u vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij spray tanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 8% tot 15%.

Beschermt spray tanning mij tegen de zon?

Nee. Spray tanning beschermt je niet tegen de zon. Het is daarom belangrijk om zich te blijven te beschermen tegen de zon doormiddel van bv zonnebrandcreme. Wel kunt u bruin worden door de spray tanning heen.

Wat is een spray tanning party?

Spray tanning is een feest op zich! Perfect voor een avondje uit, vriendinnen of vrienden, studenten, collega’s, vrijgezellenfeesten...
U bent dan verzekerd van een stralende bruine kleur en een leuke morgen /middag / avond.
SunSkin heeft een speciale spray tent zodat u op elke gewenste locatie sprayen kunt worden. Zo heeft u geen rommel in huis.
Bel ons en vraag naar de mogelijkheden.
Heeft u nog meer vragen, neem dan contact met ons op.

Log in